search box

Sunday, 25 September 2011

kerasukan

wow..scary nye title. L0L

baru2 ni, salah satu kolej perempuan kat UiTM Shah Alam, kolej mawar digemparkan dgn kes kerasukan. kejadian tersebut yang melibatkan beberapa individu bermula berhampiran kolej delima. walau bagaimanapun kes tersebut masih lagi dlm siasatan (cehh..mcm pembaca berita plak).

mase mula2 dpt berita tu, aku takde la terkejut sgt sbb mmg universiti tempat aku belajar ni dah lali dgn kes2 mcm tu. sebenar nye kalau korang perasan tempat2 menuntut ilmu ni mmg selalu menjadi tempat kesukaan jin2 bertandang. ye la, menuntut ilmu tu kan baik ~

and then satu petang dua hari lepas kejadian tu, aku lepak dgn roommate aku. tp disebabkan wi-fi dekat kolej perindu 1 ade masalah menyebabkan aku tak dapat online, aku saje bukak video layan lagu omputih, "almost easy" by one of my faveret band, avenged sevenfold. music video lagu ni agak scary sbb berlatar belakangkan sebuah tempat spt neraka, dgn vocalist nye menjerit jerit tak hengat dunia. mula2 aku takde expect ape2. ye la kan, waktu tu pun petang bkn nye malam.

aku pun bukak la music video tu guna VLC media player dan pasang sound agak kuat. kebetulan pulak mase tu sorang roommate aku, shahrul ade dekat sebelah. then tibe2 dia tegur, "amboi, ganasnye lagu." aku sebenarnye dari awal lagi perasan lagu tu lain macam, sbb suara M. Shadows, vocalist avenged sevenfold tu agak dalam dan garau. senang citer mcm suara syaiton. mmg la kite tak pernah dengar suara syaiton, tp dari perkataan syaiton tu dah boleh imagine mcm mane buruknye suara tu.

aku dah terkesima kejap. aku dah byk kali dengar lagu tu, and aku kenal suara vocalist band tu. then aku pegi check sound setting media player tu, and ubah ape yg patut. tp suara penyanyi lagu tu tetap garau. ngeh..ape hal ni?? aku try bukak video lagu lain, "afterlife" by the same band. lepas tu aku bukak balik video tadi. tp suara vokalis avenged mase tu dah elok and tak garau mcm tadi. huh..finally !!

de question is, suara siapa tu?? q-_-p


video


bile aku dengar cerita pasal rasuk2 ni, aku teringat kisah abang aku. abang aku ni yg aku panggil angah adalah bekas pelajar pondok pengajian agama aliran tahfiz. raya baru ni mase aku balik kampung aku tidur dgn abang aku tu (adik yg manja...mhuahuahua). then dia cerita la pengalaman dia mase dekat pondok tahfiz yg terletak dekat seri menanti.

"angah dulu mase dekat sekolah tahfiz, belakang pondok tu ade makam raja-raja. ye la, seri menanti kan bandar diraja negeri sembilan. pondok angah tu pun dekat je dgn istana Yang di-Pertuan Besar. ustaz angah dulu pernah ckp dekat angah dgn member2 angah mase tu, kawasan belakang tu keras sikit, ade penjaga. ustaz tu bagitau lg, jin2 penjaga makam tu 'besar-besar'. ustaz angah ni sgt alim, hijab dia terbuka, (dengan izin Allah) boleh nampak makhluk2 ghaib. sbb tu dia tau benda2 mcm ni."

"pondok tahfiz ni pulak ade pendinding. tp tiap2 minggu kena bace manzil dgn zikir2 tertentu utk kukuhkan atau 'bina' balik pendinding ni. (sbb bile ade orang yg buat dosa dalam kawasan yg di dinding, pendinding ni akan 'berlubang' sedikit demi sedikit. btw, nobody's perfect). utk pasang pasak (pendinding) ni, ustaz angah bahagikan kpd group. satu group ade sepuluh orang, dan group ni akan bergilir-gilir setiap minggu."

"ade la satu minggu tu, group angah kena buat bacaan manzil dgn zikir2 utk pendinding tu. rase takut tu mmg ade la kan. sebelum tu pun dah macam2 citer angah dengar dari member2 yg dah pernah buat. lepas tu sepuluh org ahli group ni ustaz bahagikan tempat masing2 utk duduk buat bacaan tu. kitorang duduk jarak2, tp boleh lg la nampak antara satu sama lain. sebelum buat bacaan utk pendinding tu, ustaz angah ade pesan, jgn pakai jubah yg ade kolar, nnt (kolar tu) kena tarik. tp malam tu angah lupe pulak, angah slumber je la pakai jubah yg ade kolar."

"then angah pun mulakan la buat bacaan2 utk pendinding tu. mase tengah khusyuk bace tu, tibe2 kolar jubah angah kena tarik. mula2 angah buat tak reti je, tp makin lame makin kuat. ustaz angah pesan kalau rase takut, stop bacaan tu dulu, ambil garam (yg dah disediakan awal) lepas tu campak ke tepi, sbb jin tu akan ikut arah garam tu dan berhenti kacau. tp masalah nye lepas tu jin2 lain pulak yg datang kacau. ketayap angah kena tarik sampai senget, baju pun kena tarik jugak."

perghh..boleh tahan jugak citer abang aku ni. sebenarnye panjang lagi citer ni, tp malas aku nak tulis banyak2. siapa nak tau sambungan cerita ni dtg la jumpa aku...hua3

TAHUKAH ANDA ??


haa..macam encyclopedia pulak dah.

there's a thing pasal jin a.k.a hantu ni yg ramai org tak tau. aku pernah baca sebuah buku pasal rawatan kerasukan jin mengikut kaedah Islam, "Dialog Dengan Jin : Diari Seorang Perawat" keluaran Akademi Rawatan Islam Nur Ehsan (AKRINE) hasil kepenatan tangan dan minda Ustaz Abd Majid Hassan. dalam buku tu ade sepotong ayat yg agak suspen yg (lebih kurang) berbunyi :

"jin (hantu) ni kalau menjelma menjadi jasad (secara zahir dpt dilihat) akan menjadi lemah umpama ikan yg diletakkan di atas darat"
it means that kalau ade antara kita yg nampak pontianak, pocong, or langsuir ke...cuba pukul kepala dia guna kayu, insyaAllah menyesal hantu tu. perkara ni tak ramai org tau sbb byk sgt cerita hantu, filem hantu, sini hantu, sana hantu, sikit2 hantu. so bile kita jumpa hantu kita rase takut dan selalunya akan lari tanpa sempat duduk dan berfikir, "kalau aku pelangkung kepala hantu ni guna kayu agak2 nye apa perkataan terakhir dia akan cakap?"

contohnye video kat bawah ni, rakaman pasal satu kejadian dekat Jepun. sorang lelaki dengan berani melepuk dan menyepak 'hantu' yg cuba nak ganggu dia :

video

LOL.. XD

Saturday, 17 September 2011

illuminati is kinda suck !!

ade la satu malam yg hening tu, aku mengada-ngada bukak most recent kt fesbuk (selalu bace top news je). lepas tu kt wall newsfeed tu tertulis.. "A*** A*** likes anti illuminati". wow...dah lame tak bace/dengar pasal the fuckin' illuminati or freemason. kalau dulu aku mmg minat bace pasal organisasi binatang tu. aku pun terus bukak page anti illuminati tu dan like.

mula2 aku layan je status2 yg di post oleh org2 satu dunia yg aku tak kenal. pastu tibe2 tangan aku menggatal plak nak post status dekat page tu (nak jugakkk).



then ade la empat lima org like..hehe. yg menge-like tu pun ade la comment positive 'bout the status. pastu tengah layan fesbuk tu, tiba2 ade noti "C*** H** commented on ur status in anti illuminati". at first takde la aku suspek ape2, maybe org biasa2 yg comment.


perghh...sekali yg comment tu org illuminati. goyang la jugak abg..dik !! tp tak kan la terus surrender camtu je kan...


aku ingatkan hujah aku tu bole tahan la utk buat dia senyap. but then dia comment lg...


pulak dahh?! aku pun bg la lg satu soalan. tp kali ni jawapan yg dia bg agak...err


hah !! ambik ko ben. nak sgt debate kan? ni salah satu kepala illuminati dah ade kat depan.

and the debate continues...


watafak !! aku pulak disalahkan sbb memburukkan name illuminati...


ade pulak illuminati baik ngn illuminati jahat !! mcm citer hindustan pulak dah...shitt. then aku pun membalas dgn panjang lebar...


conversation tak rasmi antara aku dgn illuminatus tu terhenti kt sini sbb ade sorang mamat indon tibe2 menyampuk q-_-p

tp ape pun dari comments si mamat illuminati tu aku dpt conclude yg sebenar nye illuminati pandai mempergunakan ahli nye yg non-jews. tidak kire la korang presiden Mesopotamia ke, perdana menteri Babylon ke, asal kan bkn yahudi... illuminati tak kan pandang, tak lebih utk tujuan manipulate bg kepentingan zionis tu sendiri.

bak kata panglima misai kontot Germany, adolf hitler :

"saya boleh bunuh semua yahudi ketika saya berkuasa. saya tinggalkan sedikit kepada kamu agar kamu kenal siapa yahudi dan cari jawapan kenapa saya bunuh mereka".



Friday, 9 September 2011

fake profile or f**k profile

"niat tak menghalalkan cara"or vice versa. thats ryte. tp dunia moden skarang ni, bkn setakat niat atau cara (matlamat). jawatan, harta, darjat and so on bole 'menghalalkan' both niat dan cara.

p/s : and (again) entry kali ni ade kaitan ngn fesbuk :3

aku ni mmg suke pertahankan ape yg aku yakin betul. bkn "rase2 nye...err..betol kowt?!". dan encik fesbuk adalah 'meja debat' portable yg paling hampir.

testing..1, 2, 3. ehem2..oke, proceed...

once upon a time, sorang member aku tibe2 pm, "ben, mai la masok skali. tengah syok fight ni (link)"...aku pun mula membuat muka pelik dgn bersungguh-sungguh sbb mmg jarang kucing ni pm aku. tetibe ajak masok fight plak tu?! aku pun dgn semangat yg berkobar kobar menekan link yg member aku bg tu.

perrghh..mmg perang guwa ckp lu. bole kata kalau bukak je page tu dah bole nampak perkataan maki hamun menjela jela. bkn moderate pnya fuuk, dah tahap legendary pun ade. aku dgn tangan di dada mata ke atas membalas comment2 sejahtera tu dgn bahase baik dan mudah difahami (hero mmg dtg saat2 akhir). dgn sangkaan bahawa ayat2 manis aku akan dibalas dgn rasional dan saksama, tibe2...ptuihh

siapa tak marah kena maki anak haram, anak barbie (bkn nama sebenar) dan mcm2 'puji-pujian' yg terungkap indah. tp nasib baik angin kipas siling yg berhembus lembut menyejukkan hati aku yg baru nak hangat. then aku teruskan jugak guna bahasa yg baik2 dgn harapan diorang sekurang kurang nye akan balas dgn cara serupa walaupun tak setuju dgn statement aku.

tp...ptuihh (bertalu-talu). pecah kaca pecah gelas, ade sabar ade batas. jgn plak ade muke yg pecah...grrr. aku pun mule guna bahasa2 kasar yg agak terkawal. then, aku perasan satu benda, they were using fake profiles?!

aku pun dgn bangga nye point diorang kecut sbb gune fake profile. then dgn bangga nye jgk salah sorang mamat tu tanye, "ko tau tak ape tujuan sebenar fake pro??" aku pun takde la nak tunjuk pandai jawab soalan tu, sbb aku rase mcm tak penting je. tp lepas maki punye maki dah bertepek kt muka aku, aku point diorang balik using the same thing. and yg mamat sekor ni pun point soalan yg same kt aku. pulak dahh??

aku bg jawapan mudah je :

tujuan fake pro : bole kutuk caci maki org lain dgn bahase kesat tanpa org tu tau org disebalik fake pro tu. gune fake pro mcm pengecut, caci maki pijak kepala org lain sampai org tu rase marah semata mata nak dakwa, penghakiman la bagai.

dia hack information pasal aku and jumpe blog aku (bkn blog ni). blog aku yg satu ni berkaitan political against government, tp takde la extreme mane. dia ugut aku nak buat report la, penghakiman la bagai. first indecent? seksyen 57 akta keterangan?? cara dia ckp mcm aku tengah ambik master in law pulak dah. then dia ckp dia ni DPP (deputy public prosecuter/timbalan pendakwa raya) bahagian negeri. wtf !! one more thing is dia nak buat report jugak pasal comment2 aku yg jauh lg sopan dari diorang2 yg offence aku, dah siap print screen nak tunjuk kt koperal?! shit..

aku takde la nak ambik port sgt dia nak report ke, nak DPP sgt ke...bawak masuk kubur la. pffttt. but somethin' is going wrong !! aku terkejut sbb mcm mane sorang yg dah arif pasal undang2 ni nak tunjuk lagak kat fesbuk, ugut la bagai, nak akta tu la ni la. he was misusing his position as a law figure. there's no wonder la ramai lawyer yg corrupt right now. (omg...i'm currently studying law. i never hope to be a lawyer, but if i destined to be.........God, please keep me away from that).

dunia akhir zaman. jawatan menghalalkan cara...hmm. aku rase kesian pulak bile fikir balik pasal si mamat DPP tu. terima je la kalau negara dah decide nak agungkan sgt hukum ciptaan barat, ciptaan manusia. hukum yg tak mungkin as perfect as God's law.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Click for more information